Ekmek
Ekmek Yapımı
Emre ile Gıda
Emre İle Yapıyoruz
Emre'yle Merak
Evde Ekmek Nasıl Yapılır
Instagram: emre432altinay
Yine Yapıyoruz
Evde Ekmek Nasıl Yapılır
Arkadaşlar merhaba bugün sizlerle beraber evde nasıl ekmek yapılır onu sizlere tek tek işlem basamakları ile anlatacağım. Yapılışının altında görseller ile tek tek nasıl yapıldığını anlatıyorum. Hadi gelin yapılışına başlayalım;
İlk olarak malzemelerimiz;
2 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Paket Toz Maya
500 Gram Un
Nasıl yapılır/Yapılışı;
İlk olarak bir kapta su ve unu güzelce yoğuruyoruz. Hamur
yumuşacık olacak bir kıvama gelinceye kadar 10 dakika yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz
hamuru kaptan alıp masaya koyuyoruz. Masada ortasını açıp orasına tuz koyup 5
dakika yoğurmaya devam ediyoruz. İyice yedirdikten sonra yine ortasını açıp 1
paket toz mayayı döküp 5 dakika daha yoğuruyoruz. Mayayı iyice yediriyoruz.
Daha sonra yumuşak kıvamda ki hamurumuzu mayalanması için bir kaba alıp üzerini
örterek mayalandırıyoruz. 1 saat mayalandırdıktan sonra hamurumuzun havasını
alıp ikiye bölüp bezin üzerinde 30 dakika daha mayalandırıyoruz. Daha sonra
hamurumuzu yine havalandırdıktan sonra tepsimizin üzerine yağlı kayıt koyup
hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine ekmek biçiminde koyuyoruz. Burada da 30 dakika
dinlendikten sonra fırınımızı açıyoruz. Fırınımızın altına yanmaz tepsiye su
koyuyoruz. Buhar yapması için o orada buharlaşırken biz ekmeğimizi jilet ile
keserek hazır hale getiriyoruz. Ve son olarak 210°C'de 30 dakika pişiriyoruz. En son pişen
hamurumuzun üzerine su serpiştirerek yumuşamasını sağlıyoruz. Afiyet olsun...
Instagram: emre432altinay
Aşçı ve Gıda Teknikeri
Hiç yorum yok