Evde Ekmek Nasıl Yapılır


 Arkadaşlar merhaba bugün sizlerle beraber evde nasıl ekmek yapılır onu sizlere tek tek işlem basamakları ile anlatacağım. Yapılışının altında görseller ile tek tek nasıl yapıldığını anlatıyorum. Hadi gelin yapılışına başlayalım;


İlk olarak malzemelerimiz;

2 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Paket Toz Maya
500 Gram Un

Nasıl yapılır/Yapılışı;

 İlk olarak bir kapta su ve unu güzelce yoğuruyoruz. Hamur yumuşacık olacak bir kıvama gelinceye kadar 10 dakika yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru kaptan alıp masaya koyuyoruz. Masada ortasını açıp orasına tuz koyup 5 dakika yoğurmaya devam ediyoruz. İyice yedirdikten sonra yine ortasını açıp 1 paket toz mayayı döküp 5 dakika daha yoğuruyoruz. Mayayı iyice yediriyoruz. Daha sonra yumuşak kıvamda ki hamurumuzu mayalanması için bir kaba alıp üzerini örterek mayalandırıyoruz. 1 saat mayalandırdıktan sonra hamurumuzun havasını alıp ikiye bölüp bezin üzerinde 30 dakika daha mayalandırıyoruz. Daha sonra hamurumuzu yine havalandırdıktan sonra tepsimizin üzerine yağlı kayıt koyup hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine ekmek biçiminde koyuyoruz. Burada da 30 dakika dinlendikten sonra fırınımızı açıyoruz. Fırınımızın altına yanmaz tepsiye su koyuyoruz. Buhar yapması için o orada buharlaşırken biz ekmeğimizi jilet ile keserek hazır hale getiriyoruz. Ve son olarak 210°C'de 30 dakika pişiriyoruz. En son pişen hamurumuzun üzerine su serpiştirerek yumuşamasını sağlıyoruz. Afiyet olsun...



Instagram: emre432altinay

Aşçı ve Gıda Teknikeri

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.